Webinars & webcasts

the next level

Webinars en webcasts​ op hoog niveau

Een webinar of webcast is een online uitzending, mét of zonder interactie, voor een groot of klein publiek. Webcasts en webinars zijn bijzonder geschikt voor:

  • Bedrijfspresentaties
  • E-learning trainingen
  • Productintroducties
  • Marketingcommunicatie
  • Persconferenties

Over webcasts en webinars

Een webcast is een uitzending die op het web wordt uitgezonden met behulp van een streamingplatform. In tegenstelling tot een webinar, kenmerkt een webcast zich door een enkele presentator die zijn of haar presentatie gemakkelijk kan uitzenden naar iedereen die toegang heeft tot internet. Kijkers kunnen zo op meerdere devices kijken en luisteren naar de spreker. Een webcast kan tevens eenvoudig worden opgenomen en later worden teruggekeken. Simpelweg vergroot een webcast het vermogen van een organisatie om een groot publiek te bereiken, wereldwijd en zonder limitaties. Bij een webinar draait het vaak om een kleiner publiek, waarbij interactie erg gewenst is. 

Toepassingen

Webcasts worden in verschillende vormen gebruikt. Op zakelijk vlak worden webcasts veel voor intern gebruik ingezet, denk hierbij aan digitale trainingen, productdemonstraties of om in contact te komen en te blijven met externe werknemers. Maar ook extern kan een webcast uitkomst bieden, denk hierbij aan klantenservice- en ondersteuning door middel van audio en video of bijvoorbeeld aan persconferenties. Door webcasts strategisch in te zetten, breng je mens en informatie op digitale wijze bij elkaar. Met als gevolg: minder reizen, minder tijd, meer effectiviteit.

De studio's

In ons studiocomplex vind je ongetwijfeld de juiste setting voor jouw webcast of webinar. Of het nu dagelijkse kost voor je is of de allereerste keer: bij Q Broadcasting begeleiden we je van A-tot-Z als het gaat om jouw webcast. Onze moderne studio’s variëren van huiskamer-setting tot talkshow-setting, maar beschikken daarnaast ook over Virtual Greenscreen en Greenscreen techniek. Zo geven we de juiste vorm aan jouw webcast of webinar en realiseren we samen dat jouw event een succes wordt.

Onze cases

Een webcast of webinar bij Q Broadcasting

Volledige begeleiding

We begeleiden je van A-tot-Z en realiseren jouw professionele webcast, opgenomen vanuit een state-of-the-art studio

Enthousiast team

Onze mensen kunnen niet wachten om met jouw webcast aan de slag te gaan, waarbij we samen voor succes gaan.

Eigen webinar en webcast platform

Met onze eigen software zenden we naadloos uit en bieden we ontzettend veel mogelijkheden op het gebied van interactie, zoals Q&A's, live polls en meer.

Geheel in jouw stijl

We bieden eindeloze mogelijkheden tot branding en gieten onze studio’s in jouw jasje voor je webcast opname

Moderne studio’s

Onze studios zijn voorzien van de nieuwste AV- en cameratechniek, spraakmakende decors en een stukje Brabantse gastvrijheid

Bereikbaar en ruim

Q Broadcasting vind je in Udenhout, bij Tilburg. Er is altijd voldoende parkeergelegenheid en het complex is ruim opgezet.

Are you ready to Qreate?

Q Broadcasting is de ultieme uitvalsbasis voor jouw webcast of webinar!

Ervaar een studio die voorzien is van de nieuwste techniek, kundig personeel en een stukje Brabantse gastvrijheid en maak de studio van Q Broadcasting eigen voor jouw volgende online project.

Laat je inspireren en ontdek de ruime mogelijkheden.