Webinars & webcasts

the next level

Webinars en webcasts​ op hoog niveau

Een webinar of webcast is een online uitzending, mét of zonder interactie, voor een groot of klein publiek. Webcasts en webinars zijn bijzonder geschikt voor:

  • Bedrijfspresentaties
  • E-learning trainingen
  • Productintroducties
  • Marketingcommunicatie
  • Persconferenties

De studio's

Of je nu een webcast of webinar gaat organiseren, bij Q Broadcasting vind je altijd een studio setting die bij jouw wensen past. Of het nu dagelijkse kost voor je is of de allereerste keer: bij Q Broadcasting begeleiden we je van A-tot-Z als het gaat om jouw webcast of  interactieve webinar.

Onze moderne studio’s variëren van huiskamer-setting tot talkshow-setting, maar beschikken daarnaast ook over Virtual Greenscreen en Greenscreen techniek. Zo geven we de juiste vorm aan jouw webcast of webinar en realiseren we samen dat jouw event een succes wordt.

Over webcasts en webinars

Een webcast is een uitzending die op het web wordt uitgezonden met behulp van een streamingplatform. In tegenstelling tot een webinar, kenmerkt een webcast zich door een enkele presentator die zijn of haar presentatie gemakkelijk kan uitzenden naar iedereen die toegang heeft tot internet. Kijkers van een online webcast kunnen op verschillende devices kijken en luisteren naar de spreker.

Een webcast kan eenvoudig worden opgenomen en later worden teruggekeken. Zo vergroot je met een webcast het bereik naar je publiek. Wereldwijd en zonder limitaties. Bij een webinar heb je vaak meer interactie met het live of online publiek. Een webinar organiseren kan ook heel goed hybride.

Huiskamersetting in de Q Broadcasting studio

Toepassingen

Wanneer organiseer je een webinar en wanneer een webcast?

Webcasts worden in verschillende vormen gebruikt. Op zakelijk vlak worden webcasts veel voor intern gebruik ingezet, denk hierbij aan online trainingen, productdemonstraties of om in contact te komen en te blijven met externe werknemers. Ook extern kan een webcast uitkomst bieden, denk hierbij aan klantenservice en ondersteuning door middel van audio en video of aan persconferenties. Een interactieve webinar organiseer je voor bijvoorbeeld de presentatie van de jaarplannen aan alle collega’s, team meetings of klantevents.

Onze cases

Een webcast of webinar bij Q Broadcasting

Volledige begeleiding

We begeleiden je van A-tot-Z en realiseren jouw professionele webcast of webinar, opgenomen vanuit een state-of-the-art studio

Enthousiast team

Onze mensen kunnen niet wachten om met jouw webcast of interactieve webinar aan de slag te gaan. We gaan samen voor succes én zorgen voor een stukje Brabantse gastvrijheid.

Eigen webinar en webcast platform

Met onze eigen software zenden we naadloos uit en bieden we ontzettend veel mogelijkheden op het gebied van interactie, zoals Q&A's, live polls en meer.

Geheel in jouw stijl

We bieden eindeloze mogelijkheden tot branding en gieten onze studio’s in jouw jasje voor je webcast of webinar opname

Moderne studio’s

Onze opnamestudio's zijn voorzien van de nieuwste AV- en cameratechniek, spraakmakende decors

Bereikbaar en ruim

Q Broadcasting vind je in Udenhout, bij Tilburg. Er is altijd voldoende parkeergelegenheid en het complex is ruim opgezet.

Are you ready to Qreate?

Q Broadcasting is de ultieme uitvalsbasis voor jouw webcast of webinar!

Ervaar een studio die voorzien is van de nieuwste techniek, kundig personeel en een stukje Brabantse gastvrijheid en maak de studio van Q Broadcasting eigen voor jouw volgende online project.

Bekijk onze studio's

Laat je inspireren en ontdek de ruime mogelijkheden.

Start Qreating today! Ontvang een vrijblijvende offerte